miercuri, 28 septembrie 2011

Trei

De ce trebuie ca in fiecare zi de marti sa fie trei ceasuri rele? Ceea ce ma deranjeaza nu este numarul lor, ci faptul ca unele uita sa se mai opreasca! Pe vremuri ma gandeam ca cele trei ceasuri reprezinta trei evenimente neplacute din acea zi de marti... iar acele evenimente nu aveau neaparat durata de o ora. Mai apoi am constat ca uneori cele trei sunt chiar ore, nu intotdeauna consecutive! Uneori primesti un ragaz dupa unul din primele doua, astfel incat al treilea sa te loveasca cel mai puternic! Caci daca primul ar fi cel mai grozav, urmatoarele nu ar mai putea fi incluse in aceeasi categorie si nu s-ar mai respecta regula celor trei! Mi s-a intamplat totusi sa am si un eveniment important pe primul loc, dupa care celelalte nu au mai contat! Intr-o zi de marti am plecat la drum insotit de cativa colegi. Unul dintre ei m-a atentionat sa fiu atent la radare ca e marti! I-am spus ca radarele nu reprezinta un pericol pentru mine, caci detectorul meu (am un nas lung cu miros fin) nu m-a prea lasat balta. Am circulat bine pana la o benzinarie din primul oras mare de pe traseul nostru. La pompa la care am tras masina ca sa ii fac plinul nu era combustibilul dorit, asa ca am dat in marsarier pentru a ma muta la o alta pompa. Deoarece arhitectura veche a statiei prevedea cate un stalp metalic sanatos pe acolo pe unde alte statii nici nu concep a amplasa astfel de obstacole inutile, ei bine, acesta a intrat intr-un unghi mort pentru toate cele trei oglinzi retrovizoare, asa ca l-am nimerit! Credeti ca a mai contat apoi ca mai erau inca doua ceasuri rele in acea zi? A fost unul si bun! Astazi mi s-a confirmat si o alta posibilitate. Ziua a decurs destul de frumos pana spre dupa amiaza, atat de frumos incat nici nu mi-am dat seama ca suntem intr-o zi de marti! Asa ca aproape scapasem! Dar o astfel de superstitie, caci pana la urma vorbim de o superstitie (nu-i asa?), nu se lasa data la o parte, asa ca dupa amiaza am primi un telefon care nu numai ca mi-a stricat ceea ce mai ramasese din aceasta, ci si seara ce a urmat! Ba chiar vad ca e noapte deja si inca mai sunt influentat de acel telefon... Sa fie oare marti doar trei ceasuri rele? Si ce sunt aceste ceasuri: evenimente sau momente? Perioade diverse sau ore? Indiferent de ce ar fi, abia astept sa treaca ziua de marti si nu ca sa se apropie weekend-ul, ci pentru a scapa mai repede de cele trei ceasuri rele!

2 comentarii:

  1. :))
    Cred ca sunt trei ceasuri. Primul este ceasul de inceput al zilei care tine pana la ceasul de miez al zilei si se termina odata cu ceasul de sfarsit al zilei. Dar cel mai mult cred ca e bina sa uiti ca exista aceste trei ceasuri... Pentru mine cand imi taie calea o pisica neagra imi merge super in continuarea zilei... Asa ca... E marti! Super! Voi avea o zi superba. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Da! Dar sa nu uitam ca trebuie sa fie in permanenta un echilibru! Altfel, indiferent in care parte inclina balanta (din punct de vedere energetic, caci pana la urma totul e energie), nu e de bine! Nu vreau sa te descurajez si e bine ca gandesti pozitiv! E bine ca nu intr-o zi de marti ai parte de cele trei ceasuri rele! ;-)

    RăspundețiȘtergere