duminică, 29 aprilie 2012

Atentie la motociclisti! :(

Cu toate ca nu urmaresc in mod special stirile (mai ales pe cele de la TV), se intampla sa mai aflu cate o stire care ma revolta.
O astfel de stire ar fi legata de faptul ca a venit caldura si ca motociclistii vor iesi pe drumuri, asa ca soferii ar trebui sa aiba grija de ei! Totusi, jos palaria pentru cei intervievati!

Se pare ca au facut o parada prin capitala si au circulat cu 40 km/h. Ma intreb oare cu ce viteza circula ei in mod obisnuit pe soselele patriei? De fapt de ce ma mai intreb?

Viteza maxima e limitata electronic la motociclete ca la autoturisme la 250 km/h? Nu ca ar merge prea multi soferi pe la noi cu o astfel de viteza, ca abia se lanseaza si autostrada-i gata (dar asta e alt subiect)...

Si ce acceleratie are o motocicleta in comparatie cu un autoturism? Te asiguri ca nu ai pe nimeni in spate cand vrei sa virezi si dintr-o odata te sperie motociclistul care a aparut din senin...

De ce le e frica de masini? Ca nu se dau la o parte din calea lor cand intra pe contrasens sau cand circula pe banda destinata special lor, cele doua linii continue de pe mijlocul strazii?

Daca toti participantii la trafic ar respecta macar regulile de circulatie, aproape ca nu ar mai fi nevoie de conduita preventiva.
Dar trebuie sa fii prevazator, ca nu stii cand apare un motociclist in trafic! Sau, de ce nu, vreun sofer care si-a cumparat sosea (cum le place unora sa spuna)...

Si o intrebare de final, in caz ca da vreun motociclist peste acest blog: voi aveti alte limite de viteza in localitati, in afara lor si pe autostrada decat autoturismele?

Si detasandu-ne de stire, lasand soselele la o parte, iata o mostra de libertate (scurta, ce-i drept): Born To Be Wild si Easy Rider, pentru toti motociclistii cu simt de raspundere!

Muzica: Steppenwolf - Born To Be Wild
Video: Easy Rider, cu Dennis Hopper (regizor), Peter Fonda (producator) si Jack NicholsonNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu