vineri, 12 iulie 2013

Apus de vara

Apus de vara peste Dunare - vedere de pe malul romanesc in apropiere de Hinova, Mehedinti, catre malul sarbesc.



5 comentarii:

  1. Fotografia aceasta si compozitia muzicala a lui Clint Mansell - ''Summer Overture'', https://www.youtube.com/watch?v=bWEcd-1f2u4.
    Imi permiteti asemenarea? Secventele sunt din filmul ''Requiem for a Dream'', o drama psihologica cutremuratoare. Actorul, personajul masculin, este solistul trupei ''30 Seconds To Mars'' - Jared Leto (actor, regizor, producator si muzician). Ca actor pe l-am vazut, pentru prima data, in filmul ''Mr. Nobody''. Imi place cu joaca, imi place si cum canta. Stiti piesa? Versurile... https://www.youtube.com/watch?v=mLqHDhF-O28

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu de ce primul comentariu solicitat ca "Raspuns" este afisat de fiecare data ca un comentariu nou si nu ca un raspuns la comentariul la care as fi vrut sa raspund. De data aceasta nu mai fac artificii si va spun ca mai jos este raspunsul la comentariul dumneavoastra!

      Va multumesc atat pentru comentariu, cat si pentru intelegere!
      M.

      Ștergere
  2. Oh! Minunata piesa! Minunata pentru acest apus! Parca si vad soarele luptandu-se sa ramana deasupra orizontului, dar pana maine trebuie sa se odihneasca! Ritmurile melodiei incetinesc la un moment dat, mai sunt cateva zvacniri, dar in cele din urma, soarele obosit de calatoria de peste zi se hotaraste sa se odihneasca. Si totusi, nu se lasa! Parca ar vrea sa mai inlature un nor. Vai, dar un altul ii ia locul! Soarele, obosit, bulversat de difuzia norilor si de trecerea lor ca un voal care ii incetoseaza privirea, se retrage incet, incet, mai de voie, mai de nevoie... Dar numai pana maine dis de dimineata, cand el ne trezeste usor, bland, mai intai cu o lumina ca de veghe, apoi se apropie din ce in ce mai mult. Parca se si aude in spatele dealurilor din zare! (Da, la mine in zare sunt dealuri!) Deodata, isi arunca primele raze spre apusul in care cu o zi inainte pierduse, parca, o lupta! Vede, is da seama ca lupta de ieri nu este totul, capata curaj, se ridica de parca ar scapa de Luna care de curand l-a eclipsat si, in toata splendoarea sa, se avanta spre inaltul boltii ceresti, pregatit pentru inca o calatorie!

    Nu am stiut de acest film! L-am cautat pe IMDB.com si am constatat cu incantare ca regizor este Darren Aronofsky. Acesta are deja la activ cateva filme socante, impresionante, dintre care as aminti de Black Swan si de The Fountain!

    De 30 Seconds to Mars (am dat play la Closer to the Edge) auzisem la Virgin Radio, in relativ scurtele perioade in care pe Virgin Radio Classic Rock (postul de radio favorit) se difuzau emisiunile de pe Virgin Radio London. Dar postul din Londra a fost vandut si nu l-am mai urmarit, asa ca am pierdut "contactul" cu formatii de genul celei mentionate. Oricum este vorba de o formatie care merita atentia!

    (Intre timp am dat replay la Summer Overture.)

    Un pic despre Virgin Radio: http://sleepless-bobby.blogspot.ro/2012/08/in-awe-of-rock.html

    Va multumesc foarte mult pentru piesele recomandate, dar si pentru filemele pe care le voi viziona cu siguranta!
    M.

    RăspundețiȘtergere
  3. Melancolica si optimista viziunea dumneavoastra despre un apus de soare din luna iunie. Trecand peste obositoarea calatorie a soarelui din cursul zilei, gandul ca va veni o alta zi iar Luna isi va avea locul ei bine stabilit, acolo, departe de el, ii ofera si mai multa maretie si noblete. Este o lege a cerului care trebuie respectata.
    Prima data, cand am vazut fotografia, mi-a atras atentia limpezimea culorii soarelui care se reflecta in apa si culoare rosie care inconjoara soarele. Acea culoare rosie, temperamentala care transmite emotie, culoare Yang daca vreti, extrem de puternica si pe care o asociem cu focul, culoare care provoaca, care te duce cu gandul la inima, la sange, sacrificiu. Este culoarea inimii. Emotia m-a dus cu gandul si la filmul lui Darren Aronofsky - ''Requiem for a Dream'' - o drama care iti zguduie sufletul, asa cum este si ''The Fountain'', intens si grav... Apoi, mi-am amintit de piesa ''Summer Overture'' - amintirea a venit instant, conexiunea pornind de la actorul Jared Leto, personaj principal din filmul despre care va spuneam. De aici si pana la piesa ''Closer To The Edge'' nu a fost decat un pas. Taria momentului, energia, forta interpretarii (de la minutul 2:49 pana spre final... fabulos.) a fost asociata, din nou, cu acesta culoare energica care inconjoara
    soarele din fotografia dumeavoastra.
    Un apus intotdeauna il asociez cu o drama, indifent de starea de bine care m-ar putea incerca in acel moment si fara a adauga, la final, nici macar o tusa de optimism. Nu amestec culorile cu nonculorile din foarte multe motive.
    Am intuit cu usurinta, rasfoind blogul, genul de muzica pe care il indragiti. Rock-ul clasic. Cel mai bun rock este tot acela care se canta odata si nu spun o noutate. Va felicit, din nou, pentru blogul dumneavoastra care imi ofera ocazia sa las, in scris, putin din gandurile si parerile mele. Imi cer iertare daca am exagerat in vreun fel.
    Va mutumesc pentru raspunsul dumneavoastra frumos, cald si optimist, care si-a luat forta din aceasi culoare rosie, temperamentala. Asa cred..
    Multumesc si pentru informatiile despre Virgin Radio!
    ❍.

    RăspundețiȘtergere
  4. [* luna Iulie
    Intotdeauna redactez comentariul aici, direct in chenarul care imi permite sa fac asta, lucru care imi ofera, vizual vorbind, posibilitatea de a verifica raspunsul postat. Acum..nu imi dau seama de ce una vad si alta arata pe blog - decalajul intre cuvinte, ba mai nou chiar si randuri. Daca este din vina mea imi cer scuze... Multumesc!❍.]

    RăspundețiȘtergere