sâmbătă, 21 septembrie 2013

Et si c'était vrai... - Marc Levy

In vacanta am ajuns sa citesc, pur intamplator, Si daca e adevarat... (Et si c'était vrai...) scrisa de Marc Levy. Mi-au atras atentia cateva pasaje din care am extras cateva citate.

Pentru ca oamenilor nu le place diferenta.
Nu vezi ca toata lumea s-a uitat stramb la dumneata pentru ca zece minute ai vorbit singur la masa, stii ca data viitoare cand o sa vii in acest restautant ti se va spune ca nu mai au locuri? Pentru ca oamenilor nu le place diferenta, pentru ca un tip care vorbeste tare si gesticuleaza cand nu ia masa cu nimeni, deranjeaza.

Iti trece viata.
Pentru ca tocmai cand calculezi, cand analizezi argumentele pro si contra, iti trece viata si nu se petrece nimic.

Idealuri.
A avea idealuri este un greu handicap.

Esentialul.
Nu poti sa le traiesti pe toate, si atunci important este sa traiesti esentialul, iar fiecare dintre noi are "esentialul sau".

Pentru fondul muzical am ales o alta referinta din roman: Jules Massenet - Werther.


Exista si o ecranizare, Just Like Heaven, dar nu am vazut (inca) filmul. Totusi, inserez mai jos prezentarea.2 comentarii:

  1. Și dacă treci prin viață, când nu știi că viața trece, iar tu nu poți să descoperi esențialul, al tău, bineînțeles.

    RăspundețiȘtergere
  2. Atunci nu ne ramane decat sa urmarim si The Sheltering Sky, regizat de Bernardo Bertolucci si inspirat de romanul omonim al lui Paul Bowles, aparut la editura Humanitas sub titlul Ceai in Sahara. Momentan caut cartea (stoc epuizat la Humanitas). Dupa ce o voi citi probabil voi trage aceeasi concluzie referitoare la esential: poate ca nu il vom descoperi niciodata! ...Cu toate ca el exista cu siguranta! PS Va urma probabil o postare pe ThreeYearsAfter.wordpress.com referitoare la The Sheltering Sky, dar imi lipseste elementul esential (!!!): cartea!

    RăspundețiȘtergere